Предложения за "Почетен гражданин на Стара Загора"

Четири са предложенията за носители на званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ за 2015 г. Това са народната певица Пенка Павлова, бившата солистка в балета на Старозагорската опера Снежана Дескова, Петра Мечева от Тракийско дружество „Одринска епопея“ и младата писателка и художничка Галина Костова.

penka pavlovaИменитата народна певица Пенка Павлова е предложена от музикална организация, която издирва таланти с повече от 50 г. принос в областта на българския фолклор.

petra mechevaЗа дългогодишна обществена дейност и защита на каузата на тракийци, от Тракийско дружество „Одринска епопея“ предлагат за почетното звание своя председател Петра Мечева.

Примабалерината Снежана Дескова, която 40 г. е художествен ръководител на балетната школа snezhana deskovaпри читалище „Родина“, е предложена от близо 200 граждани, подписали предложение до Общински съвет Стара Загора, както и подкрепена от 165 граждани в онлайн петиция.

Младата Галина Костова е предложена от нейния научен ръководител инж. Пепа Костова.

galina kostovaОтличието „Почетен гражданин на Община Стара Загора“ се присъжда съгласно Наредбата за наградите и отличията, приета от Общински съвет.

На 1 юли изтече срокът за подаване на добре мотивирани и в писмен вид предложения до председателя на Общинския съвет. Отличието се присъжда с решение на Общинския съвет по повод празника на Община Стара Загора - 5 октомври.

Званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ е въведено през 1963 г. Досега негови носители са били 125 души.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор