Община Стара Загора получи от правителството първите 4,5 млн. лева за изграждане на многофункционална зала

Община Стара Загора получи от правителството първите 4,5 млн. лева за изграждане на многофункционална зала

В петък преведохме по сметките на Община Стара Загора първия транш от 4,5 млн. лева за изграждане на многофункционална зала в парк „Артилерийски” в Стара Загора. Има средства за проектиране, за да се направи нещо красиво и хората да му се радват. Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Стара Загора.

Той посети новия парк, придружаван от кмета Живко Тодоров, за да се запознае на място с терена с площ 20 декара, на който ще бъде построена залата.

„Залата ще бъде с 5200 места. Ще направим нещо, с което да се гордее и премиерът. Благодаря му за тази зала, за парковете, за спортните зали, които се направиха в града, за футболния клуб „Берое” – каза Живко Тодоров. Той благодари и за възможността, осигурена от правителството, в Стара Загора да бъдат санирани 80 блока, изцяло безвъзмездно за собствениците на жилищата. Получихме и финансиране за изграждането на водопровода на „Беш бунар“, благодарение на който Стара Загора получава по гравитачен път безплатна вода“ - каза още кметът.

Премиерът съобщи, че предстои да бъдат завършени мащабни проекти в страната и след това ще се пристъпи към изграждане на четирилентов път, свързващ Стара Загора с автомагистрала „Тракия”. Сега усилията на правителството са насочени към ремонт на пътя Стара Загора - Чирпан, за да се осигури алтернативен маршрут, когато започне разширяването на връзката между областния град с автомагистралата.

Бойко Борисов информира още, че изграждането на тунела под Шипка се реализира много успешно. Малките тунели са готови и осветлението трябва да бъде пуснато до 31 декември.

Министър-председателят коментира и въпроса с бъдещето на въглищните електроцентрали в комплекса "Марица изток" в контекста на завишените екологични изисквания на Европейската комисия. „Зелената сделка“, макар че в Брюксел не я наричат така, на практика означава нулеви емисии след 2030 година, т.е. без въглища. Успяхме заедно с други страни като Полша да се преборим поне ядрената енергетика да влезе в пакта за зелена енергия. Имаме около 10 години да работим и мислим какво да правим с въглищните централи, защото те осигуряват 60% от електроенергията в страната. Трябва много разумно и твърдо да устоим колкото се може по-дълго да използваме този ресурс и да мислим за бъдещето“ - каза премиерът. Той заяви, че решението трябва да бъде взето на национално ниво, а не еднолично. като допълни, че се водят сериозни разговори по темата, защото решението е от национален мащаб.

Репортаж от посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Стара Загора

Цялото интервю на Бойко Борисов, дадено в парк „Артилерийски” до мястото на изграждането на бъдещата многофункционална зала

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема