Инж. Румен Райков: Проблеми с водоподаването в област Стара Загора не съществуват

Работна среща между представители на общинските ръководства и управителя на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Стара Загора, инж. Румен Райков, се проведе по инициатива на областния управител Гергана Микова. В Старозагорска област няма населени места, чието водоснабдяване да се осъществява от язовири – заяви инж. Райков. Водата идва от сондажи и кладенци. Количествата са достатъчни и няма основание за безпокойство.

Основната цел на нашата работа във ВиК е гражданите да имат вода денонощно, 365 дни в годината. Така че, мога да ви уверя, че проблеми с водоснабдяването в Старозагорска област няма, допълни управителят на водното дружество, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Той обясни, че ВиК продължава да изпълнява програмата си по подмяна на основни водопроводи и монтаж на съвременни водомери в различни населени места. „Когато встъпих в длъжност, Стара Загора беше на драстичен воден режим. Загубите по мрежата бяха 91%. Сега, благодарение на обновената мрежа, този процент е сведен до около 50%“ - каза инж. Райков.

Дължината на водопроводната мрежа, която стопанисва старозагорското ВиК дружество, е 3000 км.

kmetove

www.infoz.bg  www.infoz.bg