Спортен клуб „Верея волей“ се подготвя за силен сезон

Спортен клуб „Верея волей“ се подготвя за силен сезон

Спортният клуб по волейбол „Верея волей” ще организира силен международен турнир за девойки до 17 години по повод празника на Стара Загора - 5 октомври. Евродепутатът Ева Паунова се е ангажирала да покани отбор от Брюксел. Във второто издание на турнира за купа “Стара Загора” ще участват отбори от София, Варна, Стара Загора и др.

Само за две години СК „Верея волей” постигна сериозни резултати при подрастващите състезатели. Отборът на момичетата до 12 г. стана шампион на България, а момчетата от същата възрастова група са носители на среброто. Момичетата до 10-годишна възраст са с бронзови медали, а момчетата до 10 г. станаха пети в страната.

Асен Асенов – гл. експерт „Спортни дейности“ в Община Стара Загора поздрави за успехите през годината малките волейболисти от името на кмета Живко Тодоров. Асенов подчерта, че волейболът е приоритетен за града, защото надеждите са, че младите състезатели един ден ще доведат в него шампионати от висок ранг.

Състезателки на Верея волейКлубът по волейбол провеждаше тренировките си в залата на 9-то Основно училище, където се помещаваха общо 6 вида спорт. След построяването на новата общинска спортна зала „Иван Вазов“ 150-те деца на „Верея волей“ вече провеждат тренировките си при отлични условия. В най–динамично развиващия се спортен клуб през последните години са сформирани 13 групи с момчета и момичета, както и мъжки отбор, обясни председателят на УС на „Верея волей“ Жельо Желев.

Той изрази благодарност към кмета на града, защото, по неговите думи, условията за волейбол в Стара Загора са най-добрите в региона от Пловдив до Бургас.

Треньори в клуба са Марияна Димова и Неделчо Бонев, които ежедневно работят с децата и само след 2 години добрите резултати не закъсняват.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

На подобна тема