Кметът Живко Тодоров открива новата учебна година в Търговската гимназия

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще открие на 15 септември в 9:00 часа учебната година в Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“. В 9:30 часа ще посети Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер”, а в 10:00 часа - Начално училище „Димитър Благоев“.

Живко Тодоров ще открие новата учебна годинаТой ще присъства на откриването и на обновеното читалище „Св. Климент Охридски“ в 10:30 часа.

Ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова ще участва в церемонията по откриването в СОУ „Иван Вазов“ в 9:00 часа.

През учебната 2015/2016 броят на децата, които ще бъдат в първи клас е приблизително 1500, което е малко повече от броя на първокласниците през миналата година. В Община Стара Загора общият брой на учениците в общообразователните училища е 13 900, а в професионалните – към 3300. Те са разпределени в 33 училища и 8 професионални гимназии в града и в 8 училища в селата.

За всички деца от 1 до 4 клас са осигурени безплатни закуски. За всички ученици от 1 до 7 клас са предвидени безплатни учебници. Осигурен е безплатен транспорт за всички ученици, които пътуват към средищните училища в града, и за учениците, които пътуват към училищата в селата. За деца от 1 до 4 клас се организира целодневен режим на обучението (по желание на родителите).

Репортаж от тържеството в Търговската гимназия "Княз Симеон Търновски" - 15 септември 2015 г.

{responsivegallery}09-2015/15september{/responsivegallery}

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber