Четири случая на ковид са установени в Център за настаняване от семеен тип в Стара Загора

Четири случая на ковид са установени при две деца и двама души от персонала в Център за настаняване от семеен тип в Стара  Загора.Първият положителен резултат е отчетен на 21 септември след извършване на бърз антигенен тест в Спешно приемно отделение на Университетска болница „Проф. д-р Стоян Киркович” АД – Стара Загора.

covid 19

Тестът е на човек лице от персонала. Инспектори на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора извършиха незабавно епидемиологично проучване и взеха проби за писиар тест от контактните хора. От изследваните 26 души, 3 са с положителни резултати (2 деца на 9 и 14 години и един човек от персонала).

Двете деца са изолирани в Клиниката по инфекциозни болести при Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович” АД – Стара Загора, а на двете лица от персонала е наложена карантина за домашно лечение.

Извършена е крайна дезинфекция на Центъра за настаняване от семеен тип. Контактните деца са карантинирани за срок от 10 дни с предписание на Регионална здравна инспекция. Личният лекар е информиран за проследяване на здравословното им състояние.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема