В Стара Загора се организира конкурс за стихотворение и фотография на тема „Усмихни се и мечтай“

Конкурс за стихотворение и фотография на тема „Усмихни се и мечтай“ организира Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Община Стара Загора. В него могат да участват деца от общината, разделени в три възрастови групи.

Първа възрастова група - от 8 до 11 години, втора - от 12 до 15 години и трета - от 16 до 18 години. Всеки участник може да се включи с до 3 творби – стихотворения и/или авторски фотографии, създадени специално за конкурса.

konkurs 1

Целта е да се насърчат творческите способности на децата и да се провокира мисленето ѝ за щастливо бъдеще. Да се отразят в снимки и стихове истории за доброто и красивото в живота, да се популяризират позитивни нагласи и да се отхвърли езикът на омраза и насилие в общуването.

Творбите в раздел стихотворение не трябва да са публикувани до момента и да са с обем до две печатни страници, формат А4 с шрифт и размер Times New Roman, 12. Произведенията трябва да се отличават с оригиналност и творчески подход, да са убедителни и въздействащи и да имат висока езикова и стилистична култура.

Във вторият раздел - фотография, снимката трябва да отговаря на темата, да е авторска, може да бъде черно-бяла или цветна, да не съдържа материал, който е неподходящ, неприличен или нецензурен. Не е разрешено обработване с цел изкривяване на обектите в нея.
Всяка творба трябва да съдържа заглавие, име, презиме и фамилия на участника, възраст, клас, име на училището, имейл и телефон за връзка. Снимките и стиховете се приемат на адрес: Стара Загора 6000, ул. „Свети Княз Борис” № 73 (за конкурса „Усмихни се и мечтай“) и на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Крайният срок за участие е 16 май 2022 г.

Победителите ще бъдат определени от комисия, която включва специалисти в областта на литературата и фотографията, съгласно обявените критерии. Ще бъдат връчени: първа, втора и трета награди в двата раздела и във всяка възрастова група. Най-добрите конкурсни материали ще бъдат публикувани в специално издание на Комисията и наградените фотографии ще бъдат подредени в изложба.

Победителите ще получат своите награди на организирано събитие, свързано с откриване на лятна превантивна програма „Ваканция 2022“, за което всички участници ще бъдат уведомени предварително.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber