Великденски базар „Боядисай яйце, спаси детско сърце“ събира средства за Клиниката по неонатология в Стара Загора

По случай предстоящите Великденски празници, Ротарианското семейство в Стара Загора: Rotary Club Stara Zagora, Rotary Satellite e-Club of Stara Zagora, Inner Wheel Club Stara Zagora, Rotaract Club Stara Zagora и Interact Club Stara Zagora, съвместно с Община Стара Загора, организират цветен празник на открито. Той ще се проведе на 23 април от 10:00 до 14:00 часа в парк „Пети октомври“.

easter

Ще има разнообразни игри за деца, кътове за интересни забавления, творчески работилници, музикални, танцови и спортно-демонстрационни изпълнения на популярни в града певци, групи и формации. Изненади за тях ще има и лично от Великденския заек.

По време на събитието ще се проведе Великденски базар под надслов „Боядисай яйце, спаси детско сърце“. Със събраните средства от продадените стоки и артикули, както и дарените пари в специално поставените кутии, ще бъдат закупени пулсоксиметър и глюкомер за нуждите на Клиниката по неонатология към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“-Стара Загора.

Участие в базара могат да вземат деца и подрастващи, които да изработят сами или в група великденски сувенир. Те могат да бъдат тематична украса, пъстра декорация или весела картичка. Срокът за представяне на изработените сувенири е до 15 април в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – детски отдел. Необходимо е творбите да бъдат придружени с трите имена, възраст, клас, училище и град на изработилите ги. Всички участници ще получат благодарствена грамота.

www.infoz.bg  www.infoz.bg