Община Стара Загора отчете напредъка на региона в борбата с климатичните промени

Община Стара Загора се включи в онлайн работна среща на тема „Зеленият преход: градове и региони“. Събитието беше организирано от Британското посолство в София с цел отчитане на напредъка в прехода от Източна Европа и в контекста на Парижкото споразумение и борбата с климатичните промени. Посланикът на Великобритания Н. Пр. г-н Роб Диксън приветства участниците и акцентира на климатичните промени и необходимостта от бързото осъществяване на зеления преход.

eko

В рамките на първия панел „Иновациите като решение за зеления преход“ г-н Кай Дъд, съветник и член на Кабинета, отговарящ за климата, екологията, отпадъците и енергията в Общинския съвет на Бристол, представи напредъка на своя регион в прехода към зелена енергетика.

Пенка Донева, представител на отдел „Инвестиции“ към Община Стара Загора, презентира постигнатия напредък на региона в борбата с климатичните промени, развитието на града и нововъведенията по пътя към зелена икономика. Освен представители на Великобритания и България, в панела взеха участие и представители на местните власти на Хърватска, Унгария и Румъния.

Във втората част на събитието - представители на Австрия, Чехия, Полша, Словакия и Словения също се включиха, споделяйки опита на регионите си по темата.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема