Базар насърчава бизнес умения у деца на празника на Стара Загора – 5 октомври

Детски базар в Деня на Стара Загора организира Творческият колектив „На улицата“ в парк „Пети октомври“. Мотото е „От деца за деца“. Базарът се провежда за първи път, а целта е да се развият предприемаческите умения при децата. Могат да се продават запазени и чисти детски книги, пъзели, колекционерски картички (merch), колички, плюшени играчки (изпрани), настолни игри, плакати, играчки, спортни принадлежности.

Bazar

Забранени за продаване са: дрехи, обувки, електронни устройства, учебници, колелета, тротинетки.

Участие могат да вземат деца от 7 до 14 години. Децата до 10-годишна възраст, по възможност, следва да са с придружител.

Записването за участие ще е на 5 октомври, от 11:00 часа, в парк „Пети октомври“. Базарът ще продължи до 17:00 часа. На централна шатра ще има доброволец, който записва името на детето и му дава номер на масата.

Само след дни - между 7 и 9 октомври, Творческият колектив „На улицата“ ще направи и своите традиционни урбанистични срещи. В тях участват много гости като Маргарита Доровска (Дом на хумора и сатирата, Габрово), Галин Попов (Варуша юг, Велико Търново), арх. Мария Бадева от Съюза на урбанистите в България и много други. В петъчната вечер ще има специален гост от Варна - арх. Венцислава Недялкова от „Пространствата на Варна“ ще разкаже как бизнесът, архитектите и дейците на културата работят съвместно за развитието на варненския арт квартал „Таляна“. Към програмата се включва и еко кампанията „Промени картинката“, която ще се разгърне на площада зад Универсалния магазин.

www.infoz.bg  www.infoz.bg