Бойко Борисов е говорил по телефона с новия председател на Европейския парламент Антонио Таяни

Бойко Борисов е говорил по телефона с новия председател на Европейския парламент Антонио Таяни

Премиерът в оставка Бойко Борисов разговаря по телефона с новия председател на Европейския парламент Антонио Таяни минути след избирането му. Борисов е честитил на Таяни победата му при избора и му е пожелал успешен мандат.

По време на разговора двамата са обсъдили общите предизвикателства пред Европа като темите за излизането на Великобритания от Европейския съюз, миграционната криза и сигурността на съюза.

Двамата имат обща позицията за това, че Европа трябва да остане силна и стабилна и страните членки трябва да бъдат единни при вземането на важните решения за бъдещето на европейските граждани.

Избирането на Антонио Таяни за председател на Европейския парламент е голям успех за Европейската народна партия, споделя в социалните си профили министър-председателят на България. Борисов е получил пожелания за успех на ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори в България. Новият председател на Европейския парламент е изразил увереност, че ГЕРБ отново ще спечелим доверието на българските граждани на предстоящите избори.

Антонио Таяни е благодарил за подкрепата, която е получил от страна на българската делегация на ГЕРБ/ЕНП в Европейския парламент.

www.infoz.bg

„Джаз форум“  Стара Загора
 
24 май Стара Загора

Светът

60% от хората в Япония смятат, че Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио през лятото на 2021 г. трябва да бъдат отменени. Към 25% от запитаните в анкета са на мнение, че игрите трябва да се състоят, но без зрители, а 12,6% се обявяват за провеждане на игрите при ограничен брой публика

* * *
Най-малко 26 човека са загинали и 50 са били ранени вследствие на израелските въздушни удари по град Газа на 16 май. Това е най-кръвопролитната единична атака от започналите преди седмица ожесточени боеве между Израел и ислямисткото движение „Хамас“

* * *
Израелски въздушен удар разруши 11-етажна сграда в град Газа, в която се помещаваха офиси на „Асошиейтед прес“ и други медии. Всички служители и сътрудници на „Асошиейтед прес“ бяха евакуирани безопасно. „Ние сме шокирани и ужасени, че израелската армия атакува и унищожи сградата, в която се помещаваха бюрото на “Асошиейтед прес„ и други новинарски организации в Газа. На косъм избегнахме ужасна загуба на човешки живот“ – заяви президентът и главен изпълнителен директор на „Асошиейтед прес“ Гари Пруит. По данни на здравното министерство в Газа новата конфронтация е взела от понеделник насам 119 жертви от палестинска страна, в това число 31 деца. Ранените в ивицата Газа са 830

* * *
Иран обеща на палестинското движение „Хамас“ подкрепа в борбата срещу Израел. Командирът на бригадите „Кудс“ на иранския гвардейски корпус Есмаил Каани е уверил лидера на „Хамас“ Исмаил Хания в пълната си подкрепа

* * *
Безпилотен китайски космически апарат се приземи успешно на повърхността на Марс заедно с намиращия се на борда му марсоход „Чжужун“. „Тянвън“ излетя от Земята на 23 юли 2020 г. с помощта на ракетата носител „Чанчжън-5“ и достигна орбитата на Марс през февруари тази година. Китай става втората космическа страна след САЩ, кацала на Червената планета.

* * *
САЩ извадиха компания „Сяоми“ от черния списък

На подобна тема

Най-четеното от последните дни