Доналд Тръмп - реч - президент САЩ

Доналд Тръмп: От този ден Америка отново става велика!

Новият президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп обеща в деня на полагането на своята клетва да заздрави старите съюзи и да изгради нови, включително световен съюз срещу ислямския тероризъм.

"Ние ще заздравим старите съюзи и ще изградим нови. Ще обединим целия цивилизован свят срещу ислямския тероризъм, който ще изкореним напълно от лицето на Земята" - каза Тръмп във встъпителната си реч като президент.

donald trump kletvaДоналд Тръмп разкритикува изразходването на средства за подпомагане на чужди армии и отпускането на други помощи в чужбина. "САЩ защитаваха границите на други държави, а отказаха да защитят собствените си" - каза президентът. Той напомни своя предизборен лозунг: "Америка на първо място" и заяви: "От този ден нашата страна ще бъде ръководена от нова визия. От този ден Америка ще бъде на първо място!" - каза той. Това, по думите му, ще стане, като се следват две прости правила - да се купуват американски стоки и да се наемат американци на работа.

Тръмп обеща да взема решения в търговията и външната политика, които да са от полза на американските работници и американските семейства.

Речта на Доналд Тръмп продължи около 13 минути, бе произнесена, след като Тръмп положи клетва за встъпване в длъжност като 45-ия президент на САЩ на церемония на Капитолия. Близо 900 000 души наблюдаваха на живо клетвата на новия държавен глава.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп:

Заедно ще определяме курса на Америка и света през следващите много, много години. На всеки 4 години се събираме, за да направим чисто и мирно предаване на властта. Днешната церемония има много голямо значение. Днес не просто предаваме властта от една администрация на друга, а вземаме властта от Вашингтон и я предаваме на вас, народа.

Този момент е за вас. Това е вашият ден, вашият празник. Съединените американски щати са вашата държава. 20 януари 2017 г. ще се запомни като денят, в който народът отново се превърна в управник. Вие сте част от историческо движение, което светът не е виждал.

Престъпността, групировките, дрогата - всички те отнеха твърде много човешки животи. Тази американска касапница спира тук и сега. Ние сме една нация и болката на слабите е наша болка, мечтите им са наши мечти, успехите им са наши успехи. Клетвата ми днес е клетва за вярност към всички американци...

Защитавахме границите на чуждите държави, но отказвахме да защитим нашите собствени граници. Харчихме милиарди долари зад граница, а американската инфраструктура се разпадаше. Направихме чуждите държави богати, докато силата, благоденствието и увереността на нашата собствена страна изчезваха. Затваряха се фабрики, бизнесът напускаше страната без да помисли за милионите американски работници, които остават без препитание.

Богатството на нашата средна класа беше изтръгнато и разпределено по целия свят. Това обаче повече няма да се случва. Всяко решение за търговията, данъците, имиграцията и др. ще се взема в полза на американския работник и семейство. Ще се боря за вас с всичка сила. И никога няма да ви разочаровам.

Не бива да има страх. Ние сме защитени и винаги ще бъдем защитени. Защитават ни прекрасните мъже и жени от нашата армия и правоохранителни служби. И най-важното е, че сме защитени от Господ.

Вашият глас, надежди и мечти ще определят американската съдба. Заедно ще направим Америка силна отново. Ще направим Америка богата отново. Ще направим Америка горда отново. Ще направим Америка сигурна отново. И да, заедно, ще направим Америка велика отново. Бог да ви благослови. И Бог да благослови Америка. Благодаря ви! - с тези думи президентът на САЩ Доналд Тръмп завърши речта си.

Клетвата на президента на САЩ Доналд Тръмп

Реч на президента на САЩ Доналд Тръмп при всъпването му в длъжност, 20 януари 2017 г.

www.infoz.bg

Светът

Първото вулканично изригване на Канарските острови от 50 години насам предизвика евакуацията на около 5000 души, включително около 500 туристи. Канарските острови са безопасни за посещение, а изригването на вулкана е „великолепно шоу“, каза часове след това испанският министър на туризма Рейес Марото

* * *
6 души бяха убити и 28 са ранени след стрелбата в университета в руския град Перм. Нападателят, който е студент, е задържан от полицията, след като оказал съпротива и бил ранен. Той е оставил предварително съобщение за нападението си в социалните мрежи

* * *
На парламентарните избори в Руската федерация листата на партия "Единна Русия" – партията, която подкрепя президента на Русия Владимир Путин, е събрала 49,8%. Това показват данните след преброяване на 100% от протоколите. Партията на Кремъл ще получи около 112 депутатски мандата според гласуването за листата ѝ. Освен това тя печели в 198 едномандатни окръга. Така "Единна Русия" получава конституционно мнозинство в долната камара на Думата (над 300 места). На второ място е Комунистическата партия на Руската федерация с 18,9%

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни