Ежегодното издание на Българския кариерен форум ще бъде открито на 10 март

Ежегодното издание на "Българския кариерен форум" ще бъде открито на 10 март

Поредното издание на "Българския кариерен форум" в Лондон ще бъде открито на 10 март от 10 часа. Традиционни домакини са Посолството на Република България и Българският културен институт в Лондон.

На форума ще присъстват представители на родния бизнес и наши сънародници, учащи и работещи във Великобритания. Кариерният форум е единствено по рода си събитие, което събира на едно място над 250 специалисти от разнообразни сфери - икономисти, IT специалисти, HR експерти, бизнес консултанти, физици, юристи, инженери и др. За шеста поредна година студенти, млади професионалисти и представители на водещи компании, опериращи в родината, ще се обединят в името на една обща кауза - пътят обратно към България е отворен пред всеки, съобщиха организаторите.

”Българският кариерен форум” всяка година представя компании от различни сектори. По този начин показваме, че на българския трудов пазар има поле за развитие на хора с разнообразни профили. Ние вярваме, че мечтите и успехите могат да се случват и у нас! Голяма част от нашия екип успешно се развива в България.“ – сподели Ангел Игнатов, председател на организацията.

Генерален спонсор на събитието в Лондон е най-големият български и водещ европейски производител на отоплителни уреди за дома - Tesy. Освен това посетителите на форума ще имат възможността да се срещнат с водещи компании в лицето на Chaos Group, TBI Bank, Технологика, Skyscanner, GemSeek Consulting, VMware, Herti, LAUNCHub Ventures, Amplify Analytix, Easy Consult, Brightive, UpSkill, Visteon Electronics, De Giro, Национална компания “Индустриални зони", Представителство на Европейската Комисия за България, Държавна агенция по заетостта. На събитието ще присъстват и неправителствените организации "Заедно в час“, "Лечение без граници", и "Обединени идеи за България".

Програмата на събитието включва освен масово изложение, така и разнообразни презентации и работилници, на които посетителите ще имат възможност да научат повече за компаниите и организациите. По обяд пък гостите на “Български кариерен форум 2018” пък ще открият тайните на успешното CV на специална работилница. При невъзможност да я посети, всеки заинтересоват все пак ще има възможността да се консултира лично на предназначен за целта щанд, където да получат обратна връзка върху автобиографията си. Традиционно събитието ще завърши с неформален нетуъкринг по-късно вечерта.

Регистрацията за изложението е вече отворена и се осъществява напълно безплатно чрез качване на CV на сайта на организацията. Актуална информация относно форума може да бъде открита, както на сайта, така и в профилите на "Български кариерен форум" във Facebook, LinkedIn и Instagram.

За “Български кариерен форум”

Българският кариерен форум е кариерна платформа, създадена от и за български студенти и млади професионалисти с опит и образование в чужбина. Тя цели подобряване на контакта на диаспорите ни в чужбина с бизнеса в България и промотиране на страната като алтернатива за качествена кариерна реализация. Организацията провежда събития от 2013 г., като през годините над 2000 студенти и млади професионалисти са се срещнали в Лондон, Единбург и Франкфурт с над 100 български работодатели. Всяка година поне 30 души започват работа или стаж благодарение на събитията.
Кариерните събития, организирани от Форума, предоставят възможност на Българските таланти в чужбина да преоткрият професионалните възможности на родна почва, да се запознаят с най-добрите български работодатели и да научат повече за българския бизнес, работната атмосфера и динамиката в българския офис. Участващите компании пък могат да се запознаят с будни български студенти и професионалисти зад граница, да разменят свежи идеи, да добавят иновативни, вдъхновени млади лица към екипа си.

www.infoz.bg  www.infoz.bg (Снимки: "Български кариерен форум")