Никой от евролидерите не очаква нормализиране на обстановката до март 2021 г.

▶️ Никой от евролидерите не очаква нормализиране на обстановката до март 2021 г.

Никой от европейските лидери не очаква нормализиране на обстановката до март 2021 г. Предстоят още няколко месеца рестрикции на целия континент. Ваксините са изключително важни за справяне с пандемията. В България сме готови да ги посрещнем, имаме и необходимите фризери за съхранението им, уточни министър-председателят Бойко Борисов.

Той посочи, че за излизане от кризата в момента никой не говори, а различните експерти очакват подобрение в месеците след средата на следващата година и то при положение, че има висок процент ваксиниране.

Много гъвкаво и внимателно в България трябва да следим мерките, да внимаваме в баланса за натиска върху болниците. Радостна е новина, че всеки ден над 3000 човека оздравяват. Това е оптимизъм, но трябва да сме много умерени, казва Бойко Борисов. Според него резултатите през последните дни са добри, но не показват, че трябва да сме много оптимистични и че пандемията ще приключи за Коледа.

Министър-председателят Бойко Борисов изрази специално благодарност към председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за усилията ѝ при осигуряването на ваксини за страните в Европейския съюз. Премиерът потвърди, че България е създала необходимата логистика и организация, за да приеме първата доставка. Бойко Борисов изтъкна също, че е добре да бъдат намерени общи позиции и по отношение на антигенните тестове, които могат да бъдат в услуга на движението на хората и туризма.

Министър-председателят Бойко Борисов обобщава какво предстои, след последното за годината заседание на Европейския съвет в Брюксел и разговори с европейските лидер

 

coronavirus bg 2020 12 11 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема