Благотворителната кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете!” се удължава до 18 декември

Министерство на земеделието и храните удължава срока на благотворителната кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете!“ до 18 декември 2015 г., включително.

Към кинициативата в подкрепа на Сдружение „Аутизъм Днес” има интерес от страна на гражданите към закупуване на коледните дръвчета. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Министър Танева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, придружени от изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов, разговаряха със служители от Югозападното държавно предприятие, които продават коледни дръвчета пред Министерството на земеделието и храните.

Представителите на предприятието споделиха пред министрите, че много хора са проявили интерес към кампанията, като идват специално за това от различни краища на столицата. „Имаше дори случай, в който млада двойка искаше да закупи голяма елхичка, за да участва със свой принос в благотворителната кампания, а самата елха да предостави в някой детски дом, вместо да я взима за себе си” - сподели инж. Павел Павлов от Югозападното предприятие.

Спортният тотализатор закупи 100 живи елхички, които ще предостави на училища, детски градини и на заведения за деца лишени от родителски грижи.
Кампания на Министерството е в подкрепа на Сдружение „Аутизъм Днес”, като по пет лева от продажбата на всяко от коледните дръвчета ще бъде дарена на асоциацията. Дръвчетата се предоставят от Държавните горски предприятия в 18 областни градове.

До 18 декември живите елхички ще могат да се закупуват от същите обекти, които бяха обявени в началото на кампанията.

Цената на дръвчетата, които се продават в рамките на кампанията, е между 25 и 30 лева, в зависимост от характеристиките и вида на дръвчетата. Те могат да се купят пред сградите на Държавните горски стопанства в областите Враца, Монтана, Велико Търново, Габрово, Варна, Шумен, Благоевград, Пловдив, Сливен, Бургас, Кърджали, Ямбол, Смолян, Търговище, Кюстендил, Добрич, Стара Загора (ул. ”12-ти пехотен полк” № 22 – пред сградата на Териториално поделение Държавно горско стопанство Стара Загора).

Десислава Танева

infoz autor www.infoz.bg (по информация на пресцентъра на МЗХ)