Отрицателни ще бъдат температурите на 23 януари

За днес и утре е обявен оранжев за ниски температури в шестнадесет области - Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Русе, Силистра, Шумен, Добрич, София област, София, Перник и Кюстендил.

Леден ден - минималните температури ще бъдат между минус 20 и минус 15 градуса. Отрицателни максимални температури.

Времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.

Жълт код за ниски температури за останалите области. Леден ден-минималните температури ще бъдат между минус 14 и минус 9 градуса. Отрицателни максимални температури.

Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито.

Националният институт по метеорология и хидрология не прогнозира валежи за днес. В неделя също ще е без валежи. В понеделник след обяд и през нощта срещу вторник на места ще превали слаб сняг, количества – 1 - 5 л/кв. м.

winter copy

infoz autor www.infoz.bgТеми: