Кметът на Стара Загора получи приз „Добро сърце“

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров беше отличен с приз „Добро сърце“ от националния омбудсман Мая Манолова за принос към кампанията „Великден за всеки“. Това се случи на церемония в Централен военен клуб – София.

todorov manolovaВ Стара Загора бяха събрани най-много средства за ваучери за храна на пенсионери. Инициативата „Великден за всеки“ – „Дари празник за баба и дядо“ се проведе за набиране на средства за хора от третата възраст, които взимат малко над 300 лв. месечна пенсия и не получават великденски надбавки от държавата. В страната бяха събрани над 660 000 лв., които бяха раздадени на 30 000 пенсионери под формата на ваучери за храна.

"Благодаря на всички, които участваха в кампанията и ви уверявам, че догодина ще се включим с още по-голям ентусиазъм. Поздравявам Мая Манолова за прекрасната инициатива да зарадваме възрастните хора за празниците и за това, че е дала ново съдържание на институцията омбудсман" - заяви Живко Тодоров при приемането на приза.

На тържествената церемония с почетни статуетки, плакети и медали бяха наградени кметове, министри, бизнесмени, медии, ръководители на обществени, частни и работодателски организации, граждани, доброволци и много съмишленици на благородната инициативата, която се реализира под патронажа на омбудсмана.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24