Валежи се очакват и на 26 май

Според прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология през това денонощие ще има валежи главно в Източна България, в централната част на Северна България, както и в планините.

Количествата в повечето места ще са между 1 и 6 л/кв. м, в Централна Северна България и в Лудогорието – между 10 и 15 л/кв. м, където на отделни места са възможни и градушки и по-големи количества на валежа. В петък главно в следобедните часове на места в източната половина от страната ще превали. Количества ще са между 5 и 10 л/кв. м, на отделни места в Източна България са възможни краткотрайни локални извалявания до около 15 л/кв. м. Изолирани превалявания са възможни в следобедните часове и в планините на Западна България, количества на валежите там - до около 5 л/кв. м. В събота на отделни места в източните райони ще превали краткотраен дъжд, количества на валежа - между 1 и 5 л/кв. м.

Според прогнозите на sinoptik.bg, на 26 май валежи ще има в старозагорско следобедните часове. През следващите три дни температурите ще се повишат и ще преобладава слънчево време.

Превалявания

infoz autor www.infoz.bgТеми: