Оранжев и жълт код за ниски температури е обявен за 9 януари

Жълт код за ниски температури е обявен за 9 януари в цялата страна

Жълт код за ниски температури обяви Националният институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките (БАН) за 9 януари в цялата страна. Най-ниската температура в област Кюстендил ще бъде минус 25 градуса.

Минималните температури в столицата ще бъдат между минус 20 и минус 17 градуса, максималните - между минус 17 и минус 13 градуса.

В Старозагорска област минималните температури ще бъдат между минус 17 и минус 12 градуса, максималните - между минус 13 и минус 8 градуса. През следващите дни се очаква слаб снеговалеж. Жълт код е обявен и за 10 януари.

На 9 януари главно на места в югозападната половина на страната ще има слаби превалявания от сняг с количества 1 - 5 л/кв. м. Във вторник от юг валежите от сняг ще се активизират, на повече места ще са през нощта срещу сряда и в Източна България. В сряда сутринта все още в североизточните райони ще превалява сняг, след обяд валежите ще спрат. В Западна България се очакват количества до 3 - 4 л/кв. м, в Източна – 5 - 15 л/кв. м, в отделни райони и до 20 л/кв. м.

www.infoz.bg