Основните пътни артерии в страната са почистени и обработени

Основните пътни артерии в страната са почистени и обработени

Всички основни пътни артерии са отворени за движение при зимни условия. Остава ограничено пътуването по магистрала „Тракия“ в посока София от Карнобат до Бургас. Ограничението на скоростта е до 80 км/ч.

Без ограничение за различните видове превозни средства е пътуването по автомагистралите „Хемус“, „Струма“, „Люлин“ и „Марица“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Всички пътища към зимните ни курорти в Банско, в Пампорово и в Боровец са почистени. Призоваваме шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена със зимните условия скорост, без да предприемат резки маневри. Движението в планинските райони изисква да имате вериги и въже“, каза още инж. Георги Златев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Без ограничение е преминаването през Прохода на Републиката, проходите „Обзорски“, „Предел“, „Айтоски“ и „Ришки“ проход, каза още инж. Златев. Забранено е преминаването на товарни автомобили над 10 тона през проходите „Твърдишки“, „Вратник“ и „Котленски“. Движението на камиони над 12 тона е ограничено през проходите „Петрохан“ и „Шипка“. Всички автомобили трябва да се движат с вериги през проход „Печинско“, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

Отворен за движение на леки автомобили до 3,5 тона е проходът „Пампорово“. През „Превала“ всички товарни МПС трябва да са без ремаркета и полуремаркета. Всички камиони с ремаркета и полуремаркета да са задължително с вериги при преминаване през проход „Рожен“.

www.infoz.bg

Теми: