Температурите в област Стара Загора на 30 юни ще надвишат 40 градуса

Опасно високи ще бъдат температурите на 30 юни. Националният институт по метеорология и хидрология обяви оранжев код за почти цялата страна. Предупреждението от първа степен - жълт код е за областите: Разград, Търговище, Габрово, Смолян, Перник, София - област и София - град.

vreme 30 copyМаксималните температури в повечето места в област Стара Загора ще бъдат между 38 и 41 градуса.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб вятър предимно от запад, в Североизточна България – до умерен от северозапад. Дневните температури ще продължат да се повишават и максималните ще са между 36 и 41 градуса.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

В планините също ще е слънчево. Ще духа до умерен, по билата силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 30 градуса, на 2000 метра – около 23 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в северните райони – до умерен северозападен вятър. Дневните температури на въздуха ще се повишат и максималните ще са между 30 и 37 градуса. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 23 - 26 градуса.

www.infoz.bg

Теми: