Републиканските пътища са проходими при зимни условия

Републиканските пътища са проходими при зимни условия

Над 700 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа в районите със снеговалеж. През деня работата на снегопочисващата техника продължава, за да се осигури проходимостта на пътищата при зимни условия.

Без ограничения е движението през проходите Айтоски, Обзорски, Печинско, Превала, Предел, Републиката, Ришки и Рожен.

Забранено за МПС над 3,5 тона е преминаването през проходите Дюлински и Пампорово. Ограничено е движението на товарни автомобили над 10 тона през Вратник и Твърдишки.

Ограничено е движението за МПС над 12 тона през проходите Петрохан, Троянски, Котленски и Шипка.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и продължават поддържането на републиканската пътна мрежа. Агенция „Пътна инфраструктура” препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път само с подходящи гуми, тъй като прогнозите са за засилване на снеговалежа през деня, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция”.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

www.infoz.bgТеми: