Оранжев и жълт код е обявен за 24 юли в почти цяла България

Оранжев и жълт код е обявен за 24 юли в почти цяла България

Националният институт по метеорология и хидрология обяви оранжев код за обилни валежи и гръмотевици на 24 юли в областите: Ловеч, Пазарджик, Габрово, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол и Бругас.

Във всички останали области, с изключение на Кюстендил, Перник и Видин е в сила предупреждение от първа степен – жълт код.

Според синоптичната прогноза, през денонощието в област Стара Загора ще има интензивни валежи и гръмотевични бури. Има условия и за градушки. През нощта срещу вторник и във вторник преди обяд количествата ще надхвърлят 35 л/кв.м, в отделни райони от областта ще достигнат 60 - 80 л/кв.м. И след обяд ще има валежи, но вече ще са на по-малко места и по-малко като количества.

www.infoz.bg  www.infoz.bgУважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, нека професионалният празник бъде ден на удовлетворение и признание за достойния миньорски труд. С благодарност за Вашата всеотдайна всекидневна работа и с пожелания за здраве, успехи и благополучие. Честит Ден на миньора! - АНДОН АНДОНОВ - Изпълнителен директор