До края на месеца трябва да стане ясно как Обединените патриоти ще се явят на евроизборите

Част от военните обекти се охраняват от частни фирми откакто съществува Министерство на обраната. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в Казанлък.

Каракачанов коментира и сигнал, внесен от БСП в прокуратурата. Сигналът е за това, че частни фирми пазят 12 военни поделения с боеприпаси и опасни отпадъци, дейност, която струва 20 млн. лева на година. Министърът на отбраната заяви, че въпросните военни поделения са обекти на Съвместното командване на силите. То само провежда процедурата по избора и определя охранителната фирма.

karakachanov„Още на 3 декември Военна полиция ми сигнализира, че има проблеми с охраната. Тогава разпоредих командирите на тези поделения да организират патрули, с които да засилят охраната и да компенсират липсата на частната охранителна фирма. Друг е въпросът защо Съвместното командване на силите е избрало такава фирма, която не може да си върши задълженията. Още в началото на януари Правна дирекция на Министерството на отбраната даде становище да развали договора с тази фирма, тъй като го е нарушила и не може да осигури нужната охрана. Оттук нататък всички действия са в неговите ръце” – категоричен е министър Красимир Каракачанов.

Той заяви още, че до края на месеца трябва да стане ясно в какъв формат ще се яви на изборите коалиция „Обединени патриоти”, но подчерта, че тя не е стабилна. „Гласуваме за избор на самолети, две от партиите гласуват против с несериозни аргументи. Заемам се с циганския въпрос, никаква подкрепа. Кое му е стабилното? Да видяхте подкрепа от другите две партии за Войводиново? Да видяхте някакво политическо одобрение от страна на моите партньори – не. Явно всеки се ослушва, за да се разбере какво ще стане на евроизборите и да натрупа някой друг дивидент, и си мълчат” – каза още Каракачанов. Той добави, че именно евроизборите ще бъдат индикатор за това дали коалиция „Обединени патриоти” е застрашена от разпадане.

Министърът на отбраната участва в Казанлък в честванията по повод 130 години от създаването на 23-и пехотен Шипченски полк.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е разочарован от партньорите си в коалицията на „Обединени патриоти”

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg

На подобна тема

Най-четеното от последните дни