Проведоха се консултации за състава на Районната избирателна комисия в Стара Загора

Проведоха се консултации за състава на Районната избирателна комисия в Стара Загора

Проведоха се консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия - Стара Загора (РИК) за предстоящите избори за членове на Европейския парламент. Консултациите бяха ръководени от областния управител Гергана Микова.

В тях участваха представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България. За председател на Районната избирателна комисия - Стара Загора, с пълно единодушие беше избрана Теодора Крумова. Тя беше предложена от областния координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов. За зам.-председатели бяха избрани Мартина Кулева от партия „Воля“ и Десислава Кънева“ от Коалиция „Обединени патриоти“.

За секретар бяха предложени две имена. Представителят на Коалиция „БСП за България“ Георги Гьоков предложи Милка Кърпачева, а Шендоан Халит от името на ДПС - Междну Бехчет. За Междну Бехчет двама гласуваха „за“, 1 „против“, 4 „въздържал се“. За Милка Кърпачева трима гласуваха „за“, 1 „против“ и трима се въздържаха. Тъй като нито един от двамата кандидати за секретар не събра необходимите гласове, а излъчилите ги представители заявиха, че не се отказват от предложените кандидатури, последната дума за този пост ще има Централната избирателна комисия (ЦИК).

Участниците в консултациите гласуваха и останалите членове на РИК - Стара Загора. В състава на комисията ще влязат общо 7 души от партия ГЕРБ, от Коалиция „БСП за България” – 5 души, партия ДПС и коалиция „Обединени патриоти“ ще имат по двама членове, партия „Воля“ – 1. По един член в Комисията ще имат и Реформаторският блок и коалиция „ББЦ, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение „Гергьовден“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема

Най-четеното от последните дни