Издадоха писмата на Левски в луксозна книга

Сдружение „Българска история“ издаде първата самостоятелна книга с писмата на Апостола, в навечерието на 146-годишнината от гибелта на Левски. То съдържа фототипна част и разчетен текст. „Писмата на Левски“ е луксозно издание с твърди корици, което може да заеме почетно място в семейната библиотека.

Чрез него всеки ще има възможност да се докосне до епистоларното наследство на Апостола, но също и да се запознае с неговите мисли, желания и тревоги, казват от издателството.

Писмата на ЛевскиКнигата съдържа 60 избрани писма. В първата част на изданието са публикувани автентичните им изображения от архивите, а във втората – разчетен текст, запазващ изцяло оригиналния изказ и правопис.

Множеството пояснителни бележки внасят контекст в съдържанието и добавят огромна научна стойност на написаното. Разчитането и подборът на писмата е дело на изтъкнатите специалисти Цветолюб Нушев и Тодорка Томова, посветили живота си на изследване на документалното наследство на Апостола.

Проектът е подкрепен и от Национална библиотека „Кирил и Методий“.

„Писмата на Левски“ вече е налична за предварителна поръчка на BULGARIANHISTORY.SHOP, a от 18 февруари може да бъде открита и в търговската мрежа.

www.infoz.bg  www.infoz.bg