Област Стара Загора получи три награди от Националната конференция за дуално образование

Втората Национална конференция Дуално образование - път на възможностите, организирана от проект ДОМИНО и от Министерството на образованието и науката се проведе в София в зала на хотел Балкан. Резултатите от четиригодишната работа на проект ДОМИНО представи ръководителя на проекта Петя Евтимова.

В работата на конференцията взеха участие Н.Пр. Мюриел Берсе-Коен, посланик на Швейцария в България, Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, Лиляна Иванова, зам.-министър на икономиката, екипът на проекта ДОМИНО, директори на професионални гимназии с представители фирми - техни партньори и представители на други международни, национални и регионални участници в проекта. Регион Стара Загора участва във форума с най-голямата група, която включваше Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, Татяна Димитрова, директор на Регионалното управление на образованието, Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, директорите на четирите професионални гимназии, техни бизнес партньори и завършили ученици, обучавани в рамките на проекта ДОМИНО.

Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, взе участие в работата на Панел 1 Партньорството е пътят на успеха: Българският и швейцарският опит, заедно с Васил Радойновски, ръководител на секретариата на Българо-швейцарска търговска камара и с други участници в проекта ДОМИНО. В този панел беше представена кратката версия на филма за дуалното обучение в Старозагорски регион, изработен по поръчка на ТПП - Стара Загора. В следващите панели се представиха гледните точки на управляващите и бизнеса, на ученици завършили първите паралелки в ДОМИНО и на швейцарските партньори на проекта.  

На стилна церемония бяха раздадени награди на отличени участници в ДОМИНО. Регион Стара Загора получи три от наградите. Те са за: Търговско-промишлена палата - Стара Загора - за най-активна регионална търговска камара в осъществяване на връзката между бизнеса и училищата за въвеждане на дуалното обучение, Професионална гимназия Иван Хаджиенов - Казанлък - за първата професионална гимназия, включила се в проект ДОМИНО, и Арсенал АД - Казанлък - за фирма, назначила най-много ученици след завършване на дуално обучение.

domino 02

domino 03

domino 04

Проектът ДОМИНО в област Стара Загора

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Най-четеното от последните дни