17 ноември – Световен ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия

17 ноември – Световен ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия

С решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 26 октомври 2005 г. ежегодно, третата неделя на месец ноември е определена за Световен ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. През 2019 г. Световният ден се отбелязва на 17 ноември.

МВР се присъединява към събитията, в памет на хората, загубили живота си при движение по пътищата на страната и извън нея.

Със съдействието на дирекция „Вероизповедания" към Министерски съвет и Националния съвет на религиозните общности в България е взето решение във всички храмове на официалната религии в страната да се проведат служби за отдаване почит на жертвите на пътни инциденти и за молитва за запазване живота на хората, които участват в движението като пешеходци, пътници или водачи.

На 17 ноември, от 10:30 часа в храм „Въведение Богородично“ в Стара Загора ще бъде отслужена литургия. Областна дирекция на МВР – Стара Загора апелира да бъдем отговорни пешеходци, водачи и пътници и да възпитаваме децата си в спазване на закона!

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема