Откриване на Европейското отборно първенство по лека атлетика

„Изключително ми е приятно да ви приветствам с добре дошли в Стара Загора. Щастливи сме, че нашият град за втори път е домакин на Европейска отборна купа по лека атлетика (втора лига)“ – с тези думи зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова приветства присъстващите на официалното откриване на форума. Тя благодари на публиката, която е на стадион „Берое“, и подкрепя българския отбор и състезателите от трибуните.

„Вие ще дадете допълнителен стимул на нашите атлети“, допълни Красимира Чахова.

IMG 9424

Поздрав към всички спортисти отправи и Добромир Карамаринов, президент на Европейската лека атлетика. „Ние сме горди, че сме отново тук в града на леката атлетика – Стара Загора. Благодаря на Общината, с помощта на която се осъществява това състезание“, каза още той. Карамаринов награди с плакети на Европейската лека атлетика Красимира Чахова и председателя на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ Иван Колев. Призовете се връчват за приноса на двамата към развитието на леката атлетика в града и организацията на европейския отборен шампионат (втора лига).

Българският тип е в състав Ивет Лалова-Колио, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов, Митко Ценов. В най-важното спортно събитие в Стара Загора за 2021 година още атлети от Дания, Исландия, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Унгария и Хърватия.

На откриването беше и талисманът на състезанието под липите – катеричката Кипи.

Точно в 16:00 часа Европейският отборен шампионат започна със състезанието в дисциплината овчарски скок при жените и продължи с бягане 400 метра с препятствия, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

IMG 9355

IMG 9460

IMG 9184

IMG 9289

IMG 9426 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема