Тържествено е открита учебната 2023/2024 година в Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора

Тържествено е открита учебната 2023/2024 година в Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора

На 1 септември 2023 г. в Спортно училище „Тодор Каблешков“ по традиция с вдигане на националното знаме на Република България, тържествено беше открита учебната 2023/2024 година. Гост на първия учебен ден на училището за шампиони беше кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

„На първо място желая на всички да бъдете здрави, защото когато човек е здрав, той може да постигне всичко.

Искам да ви пожелая и да бъдете дисциплинирани, да работите за мечтите си и успехите, изградете се като утвърдени имена в спорта, както в града, така и в страната. Това, за което знам, че е важно за вас е ремонтът на сградата на училището и заявявам, че в най-краткосрочен план той ще се случи, за да учите и да се развивате в по-добри условия. Нека с общи усилия да направим така, че градът ни да има все повече спортни успехи“ – поздрави учители, ученици и родители кметът Живко Тодоров по време на церемонията.

IMG 9343

Приветствие към присъстващите отправиха и директорът на спортното училище Димо Неделчев, председателят на Общински съвет Стара Загора Мария Динева, зам.-кметът по „Спорт и младежки дейности“ Красимира Чахова и учители ветерани.

Гостите се насладиха на изпълненията на Даяна Тарашева и Мила Господинова от балетна школа „Ферия“, с ръководители Цветелина Желязкова и Стейси Банчева. 50 гълъба, символ на 50-ата годишнина на Спортно училище „Тодор Каблешков“ полетяха в небето малко преди да удари първият учебен звънец.

Част от официалните гости бяха още Надежда Чакърова, зам.-кмет по „Образование, здравеопазване и социални дейности“, Станимира Димитрова, началник на отдел „Образование“, Петко Крумов, началник на отдел „Спорт и младежки дейности“, Валентина Бонева, председател на Постоянната комисия по „Спорт и младежки дейности“ към Общинския съвет, Динко Михайлов, член на Постоянната комисия по „Спорт и младежки дейности“, Галина Петкова, директор на Основно училище „Кольо Ганчев“ и състезатели на Професионален футболен клуб „Берое“, випуск 2019 г.

IMG 9151

IMG 9392

IMG 9134

новини Стара Загора  www.infoz.bg