„Ате Пласт“ започва работа в третия си завод в Стара Загора

Старозагорското дружество „Ате Пласт“, което е водещ за България производител на многослойни полимерни фолиа и опаковки за индустрията, започва дейността си в своя нов завод в Стара Загора. Инвестицията в предприятието е за около 20 милиона лева. То се намира на територията на Индустриална зона „Загоре“ в източния край на града. Предприятието разширява обемите и продуктовата гама на фирмата, а за новите дейности до момента са наети 40 души.

ate plast bulgaria stara zagora

Предстои процесът по доставка и внедряване на оборудването и на нови машини за производствения процес да приключи скоро и за производствения процес ще са необходими и допълнителни хора, уточняват от дружеството.

Ате Пласт“ ООД е основана през 1994 година. Първата многослойна линия за екструдиране е монтирана преди 20 години, през 2003 година и понастоящем производственият капацитет на фирмата е 13 000 тона годишно. През 2013 година компанията отвори втория се завод за гъвкави печатни и ламинирани опаковки, който също се намира в Стара Загора. Капацитетът за печатни опаковки е 2000 тона годишно. Над 75% от продукцията е предназначена за клиенти от Европейския съюз и Европа, като доставките са към предприятия от близо 30 държави.

Новото предприятие в Индустриална зона „Загоре“ включва 3 цеха и звено „Опаковка на готовата продукция“. Дейността се извършва на площ от 6500 кв. метра, като това включва и прилежащите складове, а цялата закупена площ от „Ате Пласт“ в индустриалната зона е 20 хиляди кв. метра. Първоначално, инвестицията за новото производство е трябвало да бъде в размер на 7 милиона лева. Заради проблемите с веригата за доставки и поскъпването на цените в строителството обаче, тя нараства до 12 милиона лева и след това до общо 20 милиона лева, заедно с новото оборудване. Допълнително 8 милиона лева дадохме за закупуването на нови професионални машини за нуждите ни“, обяснява Жекова.

Новият завод на „Ате Пласт“ в Стара Загора дава възможност за удвояване на обемите на произвежданата досега продукция.

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg