„Ате Пласт“ започна изграждане на новия си завод в Индустриална зона „Загоре“

Строителните дейности по проекта „Разширение на съществуващо производство чрез изграждане на нов завод за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки“ са вече в ход. В началото на годината започнаха изкопните работи на третия завод на компанията, който се предвижда да бъде с изключително модерна, съвременна архитектура.

С този проект „Ате Пласт“ ООД получи сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Очакванията са до края на тази година той да бъде завършен. Новите модерни машини за него вече са поръчани и трябва да пристигнат в средата на година. Новият завод ще се простира на 6,5 дка с прилежащите складове, като цялата закупена площ в Индустриална зона „Загоре“ е 20 дка, съобщиха от дружеството.

По последни данни проектът ще надвиши първоначално заложената инвестиция от 10 млн. лева, поради настоящата инфлация и постоянно покачващите се цени на материалите. С тази инвестиция „Ате Пласт“ цели да удвои, дори утрои капацитета на компанията за печатни опаковки, който към момента е 2000 тона годишно. Мария Жекова, управител на „Ате Пласт“ сподели, че към момента натовареността в Завод 2000 – за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки е огромна, поради увеличеното търсене на сигурни опаковки в ситуацията с ковид кризата през последните две години. Новият завод ще поеме тази натовареност и ще позволи на компанията по-голяма гъвкавост и възможност за предоставяне на по-къси срокове за изпълнение.

„Ате Пласт“ще продължи през 2022 г. и разширяването на складовите пространства на територията на Завод 1000 – екструдиране и конфекция, изграждайки още три модерни халета на обща площ от 2100 кв. метра.


„Ате Пласт“ ООД e водещ производител на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за индустрията. Широката производствена гама на „Ате Пласт“ включва фолиа и опаковки за хранително-вкусовата, строителната, мебелната, хигиенната и санитарна промишленост. Компанията разполага с монослойни и многослойни раздувни екструдерни линии, широк набор от конфекциониращи автомати, флексопечатни машини и кашираща машина. В своето продуктово портфолио фирмата предлага и 4 варианта на зелени опаковъчни изделия, които ще намалят замърсяването на околната среда и ще изпълнят новите изисквания на потребителите за по-устойчиво развитие.

 

zavod

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24