В Стара Загора се проведе турнир по кросфит

Състезатели от спортни клубове в Стара Загора и възпитаници на Спортното училище „Тодор Каблешков“ участваха в Открит турнир по кросфит. Организатор на състезанието е Тежкоатлетически спортен клуб „Аполон“ със съдействието и подкрепата на Община Стара Загора.

Първото по рода си състезание по кросфит е уникално с това, че съчетава елементи от спортовете вдигане на тежести, лека атлетика и гимнастика.
Според регламента участниците са разделени в две възрастови групи- от 11 до 14 години и от 14 до 17 години - младежи и девойки. Всеки състезател изминава 200 метра крос, 10 повторения на лежанка, кълбо напред, обръщане на щанга – 10 пъти, носене на медицински топки – 30 метра и клек на стойка-10 повторения. Победител е този, който изпълни комбинацията за най-кратко време.

Красимира Чахова„Благодаря на клуб „Аполон“ , че организираха това състезание. Надявам се в бъдеще кросфит да предизвиква все по-голям интерес и да се провеждат повече състезания. Благодаря и на участниците, които ще се включат в първия открит турнир. Да си пожелаем той да стане традиция за Стара Загора“ - каза при откриването Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора, съобщиха от пресцентъра.

„Това е спорт, който набира популярност и днес състезатели и публика ще видят най-хубавите му страни. Благодаря на ръководството на Община Стара Загора за подкрепата“ - обясни Младен Златев, председател на клуб „Аполон“.

В състезанието за момичета до 14 години първа се класира Ивелина Иванова, следвана от Доника Илиева и Росица Тончева. При момчетата в същата възраст най-добър беше Григор Чернаков, следван от Красимир Василев и Габриел Василев.

При момчетата до 17 години победител е Калоян Спиров, след него се нареди Христо Василев, а трети е Красимир Димитров.Всички те получиха купи и грамоти.

За най-млад и перспективен състезател беше обявен 9-годишният Енчо Йорданов, който също получи купа и грамота.

Турнир по кросфит

Турнир по кросфит в Зеления клин

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

Най-четеното от последните дни