Еднодневен поход „Животът изисква движение“

Всяка година на 10 май светът отбелязва Световния ден на физическата активност, който е обявен с решение на 55-ата Световна здравна асамблея през 2002 г. Страните членки на Световната здравна организация всяка година организират разнообразни инициативи, които да популяризират и насърчат физическата активност сред всички групи от населението.

mountaineering

Ниската физическа активност е фактор на риска за здравето, имащ съществен принос за влошаването на популационния здравен статус на населението и води до възникване на хронични незаразни болести, които имат мащабни последици за общественото здраве.

По този повод Регионална здравна инспекция – Стара Загора, в партньорство с Туристическо дружество „Сърнена гора“ – Стара Загора и Образователен и туристически център „Кукуряк“ – Стара Загора, организира еднодневен поход „Животът изисква движение“ от Аязмото до езеро „Загорка“ в първия ден на май.

  • Дата: 1 май 2024 г.
  • Сборен пункт: фонтан „Жабките“ на Аязмото
  • Час: 10:00 часа
  • Маршрут: фонтан „Жабките“ – кортовете – езеро „Загорка“ (крайна точка)
  • Времетраене: три часа (с почивките)
  • Необходима екипировка: спортно облекло, удобни спортни обувки, репелент, вода и нещо дребно за хапване.

Регионална здравна инспекция – Стара Загора отправя покана към всички съпричастни към Световния ден на физическата активност да се включат в инициативата. Отбелязването на Световния ден на физическата активност е повод да променим ежедневието си по отношение на физическото и психическото си здраве, чрез повече движение.

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24