Кметът на Павел баня Станимир Радевски уби човек на пътя при пътен инцидент

Кметът на Павел баня Станимир Радевски е убил 64-годишният пешеходец Георги Георгиев от село Виден със служебния си автомобил. Тежкият инцидент е станал на 16 ноември след 18:30 часа. Радевски е пътувал със служебния си автомобил "Лада" от Павел баня за село Виден.

radevski

64-годишният пешеходец се движел вдясно по пътното платно като бутал велосипед. Лекият автомобил „Лада“, застигайки пешеходеца, го ударил. От другата страна на велосипеда е била внучката на Георги Георгиев, която е на 18 г. Тя не е пострадала.

Пешеходецът е починал по време на транспортирането му до филиала на Спешна медицинска помощ в Казанлък, съобщиха от пресентъра на ОДМВР - Стара Загора.

Образувано е досъдебно производство  за престъпление по чл. 343 ал. 1 буква В във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс - за нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство и по непредпазливост причинена смърт.

Досъдебното производство се наблюдава от Окръжна прокуратура - Стара Загора и под нейното ръководство е извършен оглед на местопроизшествието, назначени са три експертизи - съдебно-медицинска, физико-химична и автотехническа.

Към настоящия момент няма привлечен обвиняем, съобщиха от прокуратурата.

След тежкия инцидент е наравен тест с техническо средство за употреба на алкохол. Дрегерът е отчел 0,00 промила. Взета е кръвна проба за анализ. Образувано е досъдебно производство.

Радевски спечели четвърти мандат на балотажа на 1 ноември 2015 г. с 39 гласа повече от своя опонент Иса Бесоолу, кандидат за кмет на община Павел баня, издигнат от ДПС.

Бесоолу и Областната структура на Движението за права и свободи оспорват изборите пред Административен съд - Стара Загора. Ход на делото беше дадено на 13 ноември. То продължава с разпити на свидетели на 18 ноември.

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема