Слави Тенев е носител на голямата награда на Есенния салон в Стара Загора

Голямата награда на Есенния салон на старозагорските художници – плакет „Тракийски конник”, творба на скулптора Александър Козаров – заслужи художникът Слави Тенев. Връчи му я зам.-кметът Иванка Сотирова. От Община Стара Загора той получи и парична награда. „Благодаря на всички, това е голямо признание...

slavi tenev

За мен то означава много” – развълнувано сподели Слави Тенев.

Традиционният Есенен салон на старозагорските художници беше открит в зала „Байер” и е част от събитията посветени на Деня на Стара Загора. Стотици любители на изобразителното изкуство дойдоха, за да се насладят на творбите, представени от  местните автори. „В изложбата участват 62-ма творци с 93 свои произведения, избрани от компетентно жури. Пожелавам си в нашия град да има все повече млади автори и ние да ги пазим” – каза Милен Алагенски, председател на представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора. Той благодари на кмета Живко Тодоров и на Община Стара Загора за непрекъснатата подкрепа, която оказват на старозагорските художници.

„Вие сте стожерите на духовността. С Вашето присъствие градът ни става все по-красив и по-значим” – каза Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

IMG 3186

IMG 3189

IMG 3237

IMG 3268

www.infoz.bg  www.infoz.bg (снимки: пресцентър на Община Стара Загора)