ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД произведе рекордно количество електроенергия

ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД произведе рекордно количество електроенергия през първото тримесечие на 2022 г. От началото на годината до 31 март най-голямата топлоелектрическа централа на Балканския полуостров генерира внушителните 3 137 837 мегаватчаса (MWh) електроенергия, което е върхово постижение за този период в над половинвековната ѝ история.

Производството през март на месечна база е без аналог от създаването на дружеството до ден днешен – 1 104 430 MWh. През месеците януари и февруари ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД също постигна непознати резултати в сравнение със същите периоди от началото на нейната дейност. За януари бяха произведени 1 068 762 MWh, а за февруари – 964 645 MWh, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД ще продължи да бъде гарант за енергийната сигурност на България и да бъде в услуга на  обществото. Ръководството на централата за пореден път потвърждава ангажимента си чрез високия си професионализъм и отдаденост в работата да осигурява топлина и светлина на българските граждани и надеждна и достъпна електроенергия за просперитета на икономиката на страната, се казва още в прессъобщението, изпратено до медиите.

tpp 2

www.infoz.bg  www.infoz.bg

 

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24