Криминалисти иззеха оръжеен арсенал от двама мъже в казанлъшкото село Ясеново

Криминалисти от Областна дирекция на МВР – Стара Загора иззеха незаконно притежавани оръжия и боеприпаси от двама мъже, които са на 46 и 69 г. Полицейската операция е осъществена на 29 януари, съобщиха от пресцентъра на дирекцията. Направено е претърсване на обитаваната от тях къща в казанлъшкото село Ясеново.

handcuffs Открити са двуцевна ловна пушка, 16-и калибър, едноцевна ловна пуша, 12-и калибър, автомат "Калашников" без номера, пълнител за него, 126 броя боеприпаси, калибър 7,62 х 39 и 7 броя ракети за сигнален пистолет. При допълнителна проверка са иззети още 4 ловни огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях, законно притежавани от двамата мъже.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339 ал.1 от Наказателния кодек, уведомена е Районна прокуратура - Казанлък. Мъжете са задържани за 24 часа. Те не са криминално проявени.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема