Абитуриентска пролет в Стара Загора

Старозагорските гимназии ще изпратят 1216 ученици, които ще празнуват традиционно завършването на своето средно образование в няколко поредни дни. Първи поздрави за своя бал ще приемат възпитаниците на Професионална гимназия по електротехника и технологии „Георги С. Раковски“. 23 май 2023 г. ще бъде вълнуващ за 56 дванадесетокласника.

Най-многобройно ще е тържеството на Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“, общо 210 са абитуриентите, които ще помнят винаги празника на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Навръх 24 май празнуват още Средно училище „Васил Левски“, Професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“, Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“, Професионална гимназия по строителство и дървообработване „Инж. Недьо Ранчев“, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“, Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“. Ден по-късно – на 25 май, вълнуваща ще е вечерта за Средно училище „Максим Горки“, Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“, Спортно училище „Тодор Каблешков“, Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“, Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“.

Финал на организираните тържества на 18-те старозагорски гимназии ще дадат 12-класниците от Частно средно училище „Нов век“, Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Никола Й. Вапцаров“,  Вечерно средно училище „Захари Стоянов“ и Средно училище „Иван Вазов“.

Специална програма подготвя Община Стара Загора за зрелостниците тази година. От 23 до 26 май 2023 г. изненади ще допринесат за вълшебния пролетен повод, музика ще озвучи центъра, а усмивки ще изпъстрят площада пред администрацията. Тематични фото кътове ще са пъстър декор за стотици снимки на красивите млади и устремени към бъдещето старозагорци. Покана за включване в тържеството имат всички абитуриенти, както и техните близки, приятели, учители, ръководители на учебни заведения. Зрелостниците ще получат и специална картичка от кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

stara zagora panoramma

www.infoz.bg  www.infoz.bg