Събитията в Стара Загора през последния юлски уикенд

Последният уикенд на юли ще предостави интересна програма, която да донесе емоции на ценителите на музиката, изкуството и интересните истории. На 28 юли – петък, от 17:30 часа в Художествената галерия в Стара Загора ще бъде отбелязана 100-годишнината от рождението на художника Георги Савов. Експозицията, която ще бъде открита в чест на твореца, носи името „Пътят на душата“.

zumba stara zagora

В събота, на площада пред Общината, среща си дават зумба любителите. От 19:30 часа ще започне пъстрата фиеста „Зумба за малки и големи“.

В неделя ще се състои безплатен тур в навечерието на годишнината на едно от най-емблематичните събития – битката при Стара Загора и бойното кръщение на Българското опълчение. По този повод туристическата разходка е под наслов „Памет за Освобождението“. Тя ще започне в 10:00 часа от Туристическия информационен център. Записването става по обичайния начин – на място, по телефон, или чрез сайта www.visitstarazagora.bg.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема