В Стара Загора ще се проведе Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране

Дванадесетата областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране организират в Стара Загора през месец май. Събитието ще се проведе на открито на 9 май от 10:00 до 19:00 часа и на 10 май от 9:00 до 14:30 часа в Културен център „Стара Загора" заради очакваното лошо време, съобщиха от пресцентъра на Общината.

IMG7085

Участници в XII издание са професионалните гимназии и средните училища в Стара Загора, Тракийски университет – Стара Загора, Международен младежки център – Стара Загора, Център за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора и Европа Директно.

Традиционно събитието се провежда през пролетта на голяма площ, където се срещат кандидат-гимназисти, техните родители, образователни институции и представители на бизнеса. Инициативата има за цел да информира зрелостниците и техните родители за професиите и специалностите, по които се извършва обучение в учебните заведения в област Стара Загора, за новостите в професионалното обучение, както и за нуждите на бизнеса в региона.

Училищата ще имат възможност да представят чрез презентации изделия от практическото обучение, действащи макети, демонстрации и други, както и специалностите от професии, по които ще се извършва обучение в училището и новостите в професионалното образование.

Поради големия интерес отново е предвидена и виртуалната панорама, която ще се проведе чрез публикуване на видеа, изготвени от училищата и публикувани на Фейсбук страницата на събитието – „Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране“.

Организатори са Община Стара Загора, Регионално управление на образованието и Център за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора, в партньорство с Търговско-промишлена палата, Стопанска камара – Стара Загора, Клуб на работодателя и Международен младежки център – Стара Загора.

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема