Празникът "Безброй и едно желания" събра малки и големи в Стара Загора (снимки)

Празникът „Безброй и едно желания“, посветен на 1 юни - Международния ден на детето, събра малки и големи в Стара Загора. Много усмивки, добро настроение, положителни емоции и веселие споделиха децата, техните родители, възпитатели, близки и приятели в парка.

Балони, цветя, боички и тебешири, много подаръци и изненади направиха празника незабравим и вълнуващ.

На Сцената на таланта се изявяваха с изпълнения деца от детските градини и детски творчески формации. В организираните ателиета на открито други рисуваха от натура и върху лице, превърнаха се в млади археолози, плъстиха вълна, участваха в изработка на модни аксесоари, йога за деца, караоке, а някои научиха първите си думички на чужд език.

Голямата атракция на празника бяха автомобилите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Стара Загора. Малчуганите проследиха с интерес демонстрации със специализираните возила и се превъплътиха в огнеборци.

От днес започна Програмата за лятна работа с деца на Детски отдел, библиотека „Родина“. За тях специалистите са подготвили мултимедийна презентация „Да дарим децата с обич!”, викторина, подреждане на пъзели и решаване на кръстословица с любимите приказни герои, литературно четене, конкурс по рисуване „Мама, тати и аз“. Празникът завършва с час на съвместно творчество „Ние рисуваме света“.

Центърът за подкрепа за личностно развитие ще отбележи Международния ден на детето с традиционен годишен концерт на всички формации от Центъра, днес от 19:00 часа. На 2 юни от 14:00 часа в изложбена зала „Лубор Байер“ ще бъде открита изложба на школите по живопис, малка пластика и приложни изкуства.

Всички културни институти в Стара Загора днес отбелязаха със свои инициативи Международния ден на детето 1 юни. Празникът беше подпомогнат от Благотворителна кампания „доброДЕТЕли“, организирана от M&BM, съвместно с SOS Детски селища България, фирма „Сани Комс“ – Пловдив и „Тракия кабел“.

{responsivegallery}-2017-06/1-yuni{/responsivegallery}

www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)