Писта Стара Загора събира 43 пилоти от цялата страна

Възобновеното преди три години автомобилно състезание Писта Стара Загора, което е кръг от Националния шампионат, ще събере на източния пътен възел на града пилоти от различни краища на страната. Автомобилната надпревара ще се проведе на 30 септември и 1 октомври.

Пресконференция за Писта Стара ЗагораТова обявиха организаторите от АСК Стара Загора пред медиите.

Техническият преглед започва в 8:30 часа в събота, а тренировките - в 13:00 часа. Организаторите канят всички фенове на състезателните автомобили, за да разгледат отблизо возилата и да се запознаят със спецификите им.

В събота, между тренировките ще има и нещо ново – официално представяне на група Eneos. „Тази година участваха само на Писта Калояново, а догодина очакваме да бъдат официално обявени за отделен клас. Те ще бъдат при нас като атракция“, съобщи Илия Бояджиев, председател на АСК Стара Загора.

В съботния ден са квалификациите за шампионата, а в неделя официалното откриване ще се състои в 10:00 часа. Първият старт ще бъде в 10:30 часа. Трасето е 2.8 км, а групите са „Спорт", „Тунинг" и „Макси". Организаторите са предвидили и атрактивна съпътстваща програма.

Участниците в Писта Стара Загора отново ще подкрепят инициативата, целяща повишаване на безопасността на движение - „Аз съм бъдещето. Пази ме!“. „За нас това е не е само кампания, това е кауза, защото високите скорости са за организираните мероприятия, на пътя трябва да спазваме правилата“, подчерта Албена Стоянова, секретар на АСК Стара Загора.

В края на състезанието, както и в предходните издания, ще бъдат връчени и няколко специални купи - приз „Fair Play пилот", който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на шампиона на България и член на УС на БФАС Георги Петров, и „Купата на кмета“.

Организатори са АСК Стара Загора и Българската федерация по автомобилен спорт, с подкрепата на Община Стара Загора.

Теми:

На подобна тема