Иван Драголов: С малко умения по програмиране се правят интересни неща

В рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“ Обучителният център на на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ провежда урок за програмиране с езика Python. Обучител е Иван Драголов.

ivan dragolovИван Драголов е звукорежисьор в Българско национално радио и създател на алгоритмична музика. Той е старозагорец, работил е и в Радио Стара Загора. Ще покаже възможностите на езика за програмиране Python (Питон) на ученици от Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова" в Стара Загора, които имат интерес към компютърното програмиране на музика.

„Познавам езика за програмиране Python от 17 години. Това е интерактивен, обектно-ориентиран език за програмиране, удобен за експериментиране. Създаден е от Гуидо ван Росум в началото на 90-те години на XX век и е наречен на телевизионното шоу на BBC. Ползвам Python с благодарност и бих се радвал да науча и други хора да го ползват - разказва Иван Драголов. - Основното, което бих искал да покажа, e как със съвсем прости знания и умения по програмиране могат да се правят интересни и полезни неща. Общото мнение е, че този език е много подходящ за първа среща с програмирането. В момента експериментирам алгоритми за промяна на музикален материал с Python.“

В рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“ Иван Драголов ще покаже на практика базови умения, нужни и достатъчни за програмиране на музика. Младежите, участници в срещата, ще бъдат насърчени сами да предлагат какво да се прави и заедно с водещия ще видят как с Python това може да стане.

Събитието ще се състои на 7 октомври 2017 г. (събота) в Обучителния център на IV етаж в Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg