Патриарх Неофит получи орден Св. Мъченик Игнатий Старозагорски

Патриарх Неофит получи орден „Св. Мъченик Игнатий Старозагорски”

Света Божествена литургия отслужиха в старозагорския храм „Въведение Богородично” Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, митрополити и свещеници от Старозагорската епархия.

На нея присъстваха кметът Живко Тодоров, областният управител Гергана Микова, зам.-областният управител Петя Чакърова, зам.-кметът Иванка Сотирова, деканът на Богословския факултет проф. д-р Александър Омарчевски и стотици миряни.

В знак на признателност за високата чест, която патриархът оказа на Стара Загора със своето присъствие на честванията на интронизацията на патриарх Панкратий, Негово Високопреосвещенство митрополит Киприан му връчи орден на името на Св. Мъченик Игнатий Старозагорски. Племенницата на митрополит Панкратий получи ордена „Св. Апостол Карп”, с който покойният Старозагорски митрополит беше удостоен посмъртно.

Гергана Микова връчи на Негово Светейшество Почетен знак на областния управител. “Обръщам се към Вас с изключителна почит и признателност. Спомените за Вашето височайше присъствие на честванията на интронизацията на Старозагорския митрополит Панкратий ще останат завинаги в сърцата на старозагорци. Любовта и вниманието, с които Вие ги дарихте, ще топлят християнските души и ще ги правят по-смирени и по-добри. Поклон пред Вашия огромен труд за духовното и нравственото израстване на българския народ” - каза областният управител.

Кметът на Стара Загора също каза топли думи на дълбока благодарност към Патриарх Неофит и му връчи Почетния знак на Стара Загора.

www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема