Първокурсници от 17 държави ще се обучават в Тракийски университет

Новата учебна година беше тържествено открита в Тракийския университет в Стара Загора. Престижен образователен и научен център с много висока оценка и рейтинг сред висшите училища, тази година университетът приема 1120 първокурсници от 17 страни.

В него се обучават 10 000 студенти в 74 акредитирани бакалавърски и магистърски специалности, 70 докторски програми в 9 структурни звена. Преподавателите са 700 преподаватели. Това заяви в словото си по повод първия учебен ден ректорът проф. д-р Иван Въшин.

todorovПрисъстващите бяха приветствани и от кмета на Стара Загора Живко Тодоров. „Поздравявам ви по случай откриването на новата учебна година! Тракийският университет е едно прекрасно място, в което можете да получите много знания за живота - не пропускайте да го направите! Защото всичко онова, което ще натрупате тук като знания, е вашият ключ и порта към успеха в живота. Веселете се, не забравяйте и това, защото сте млади хора. В същото време направете така, че да развивате себе си, защото всичко, което се случва във вашия живот, зависи изцяло от усилията, които ще положите. Затова трябва да сте упорити, амбициозни, за да движите България и света напред“ - каза кметът като пожела много успех на всички.

С водосвет за здраве и успехи в церемонията по откриването участва и старозагорският митрополит Киприан, който преди това освети университетския храм „Св. Патриарх Евтимий“ и отслужи първа света литургия. Присъстваха още народните представители Геоги Гьоков и Донка Симеонова, областният управител Гергана Микова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, директори на регионални структури и училища, представители на бизнеса, неправителствени организации и медии.

{responsivegallery}-2017-09/trakiyski-unoversitet{/responsivegallery}

 

www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема