Община Стара Загора обявява конкурс Писма до себе си

Община Стара Загора обявява конкурс „Писма до себе си“

Община Стара Загора и Център за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР) обявяват второ издание на националния литературен конкурс „Писма до себе си”. Темата е свързана с начина, по който децата и младежите възприемат себе си и мястото си в окръжаващия ги свят.

Тя може да бъде разработена с цялата свобода и широта на въображението. Епистоларната форма не е задължителна.

В конкурса може да се участва с до три стихотворения или едно есе (кратък разказ) с обем до 2 страници.

Участниците са разделени в две възрастови групи: от пети до седми и от осми до дванайсти клас на настоящата учебна година. Текстовете трябва да бъдат подписани с имената на участника и с данни за контакт – град, клас, телeфон за връзка, училище, извънучилищна институция или литературен клуб, ако посещава такива.

Текстовете трябва да бъдат принтирани в три екземпляра и да се изпратят на адрес: Стара Загора - 6000, ул. „Захарий Княжески” № 71, ет. 3 в Център за подкрепа на личностното развитие, за литературния конкурс. Копие от тях трябва да се изпрати и на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. в прикачен файл, формат doc, шрифт Times New Roman, 12 pt.

Крайният срок за изпращане на текстовете за конкурса е 2 април 2018 г. Важи датата на пощенското клеймо. Отчитането на конкурса и награждаване на победителите ще стане на 27 април 2018 г.

Присъждат се три награди в двете възрастови групи и една специална награда за най-добре представил се участник от Стара Загора. Наградите се осигуряват от Община Стара Загора и спонсори. Отличените и наградените творби ще бъдат публикувани в специално издание, на страницата на Център за подкрепа на личностното развитие във фейсбук и на сайта на Община Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg