Стара Загора отбелязва 141 г. от боевете за града

141 години от боевете за Стара Загора по време на Руско-турската война и 140 години от Освобождението на България, ще бъдат отбелязани със спектакъла „Моление за Стара Загора”. Той ще се състои на 31 юли, от 21:00 часа, на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора”.

Под диригентството на Старозагорския митрополит Киприан ще прозвучи ораторията „Моление” от проф. Найден Андреев. Балетът на Държавна опера – Стара Загора ще изпълни Нестинарски танц от танцовата драма „Нестинарка” на Марин Големинов. Спектакълът ще завърши с „Тържествена увертюра 1812” на Чайковски.

Община Стара Загора осигурява 6 автобуса, които ще извозят безплатно до мемориалния комплекс желаещите жители и гости на града. Автобусите ще тръгнат в 20:00 часа от подлеза пред Регионална библиотека „Захарий Княжески“, на бул. „Руски“, по следния маршрут: бул. „Руски“, ул. „Хан Аспарух“, Околовръстен път и Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“. След края на церемонията автобусите ще обслужат следните спирки: „Чайка“ –„Климент Охридски“ - „Алана“ – „Верея“ - „Отец Паисий“ - „V Основно училище“ - „Чая“ - „Магазин Билла“ - „Три чучура“ – „Железник изток 2” – „Железник изток 1” – „Железник РПУ” – „СОУ Железник” – „Железник 2” – „Железник обръщало”.

Полагането на венци и цветя пред паметниците, посветени на Освобождението на България, ще се състои в 10:30 часа, на 31 юли. Събитията се организират от Община Стара Загора.

plakat

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема