За рисуването няма възраст

За рисуването няма възраст

Курс по рисуване за възрастни ще се проведе в Стара Загора. Негов ръководител е художникът Тошо Стефанов. В продължение на три седмици той ще запознава желаещите да се потопят в изкуството с техниките акварел и сух пастел. Курсът започва на 29 юни 2015 г. Той ще се провежда понеделник и сряда от 18:00 до 20:00 часа в Алековия кът в парк "Митрополит Методий Кусев" (Аязмото) в Стара Загора.

Цената на урока е 8 лева, а на материалите - 20 лева. Курсът ще започне при 6 записани участници. Максималният брой на групата е 15 души.

Инициаторите обещават незабравими емоции на всички, които на 29 юни ще хванат пастела и четката. След три седмици техните рисунки ще бъдат показани пред приятели на изложба.

Курсът е организиран в една от социалните мрежи по инициатива на Виолета Тодорова от Стара Загора, която в момента е диригент на мъжки хор "Хармония" в Швеция. Музикалната формация е позната на публиката в Стара Загора с концерта, който изнесе в Регионален исторически музей в рамките на второто издание на Фестивала на виното и културното наследство "Августиада" през 2014 г.

infoz autor www.infoz.bg