Още компютри в полза на нуждаещи се старозагорски ученици

Още 27 компютъра ще бъдат подарени в подкрепа на нуждаещи се старозагорски ученици, за да бъдат обезпечени онлайн занятията им. Това стана ясно днес, след като към инициативата за осигуряване на технологични средства на общинския съветник Николай Диков се включи и народният представител Радостин Танев.

„Откликнах сърдечно на призива, защото в този момент хората, нямащи възможност да осигурят на децата си необходимите устройства, изпитват не само неудобство, но и затруднение при целия учебен процес“, сподели Танев. Той благодари на двете високотехнолигични фирми, помещаващи се в Стара Загора и включили се в дарението – „Единамикс“ и „Булбера“, както и на софтуерната компания „Вистеон България“. Компютрите ще бъдат разпределени според информация както на Община Стара Загора, получена от директори на училища, така и чрез съгласуване с местната дирекция „Социално подпомагане“.

Устройствата ще бъдат пригодени за работа, както и изцяло подготвени, от началника на отдел „Административно и информационно обслужване“ на Общинска администрация инж. Атанас Пашов.

Кампанията остава отворена, за да бъдат подкрепени още семейства.

darenie komputri 01 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24